Hoe kun je een online lesprogramma interessant houden voor alle studenten die meedoen?

Spread the love

De moderne arbeidsmarkt begunstigt diegenen die over unieke en gespecialiseerde vaardigheden beschikken die in de traditionele klassikale omgeving niet gebruikelijk zijn. Net zoals virtuele handel en telewerken dat doet voor bedrijven, biedt online tutoring een aantal unieke voordelen voor mensen die hun cijfers willen verbeteren of hun carrière een impuls willen geven.

Biedt flexibiliteit voor het online leren

Hoewel de online cursussen vrij flexibel zijn en vanaf elke locatie kunnen worden gevolgd, worden ze vaak toch tijdens bepaalde uren van de dag opgezet. Als u een drukke professional bent of een student die onmiddellijk hulp nodig heeft, kunnen die tijden niet voor u werken. Ze kunnen ook niet geschikt zijn als je een werknemer bent die veel wisselingen in het werk heeft. Online cursussen kunnen ook een probleem zijn als je in het leger zit, omdat je op een veldmissie voor onbepaalde tijd kunt zijn.

  • Online bijles is beschikbaar wanneer je het echt nodig hebt. Je zou bijvoorbeeld kunnen werken aan een opstel of termijnpaper en meteen een paar vragen beantwoord moeten krijgen. In dergelijke gevallen is online bijles wat je echt nodig hebt.

Meer personalisatie met online les volgen

Online cursussen bieden u grotendeels slechts één optie als het gaat om de instructeur, en er is een mogelijkheid dat de toegewezen instructeur niet perfect past bij uw unieke leerbehoeften. Dit is niet alleen kostbaar, maar verspilt ook kostbare tijd. U zou bijvoorbeeld gedwongen kunnen worden om een hele boekhoudkundige cursus semester te zitten wachten om slechts een paar belangrijke boekhoudkundige principes te leren.

  • Het werken met een online tutor geeft u de mogelijkheid om specifieke vaardigheden te leren die zijn afgestemd op uw individuele cursus of carrière. Het extra voordeel is dat u direct feedback krijgt voor betere resultaten.
  • Het voelt ook psychologisch veiliger als je met een enkele online tutor werkt in plaats van in een heel klaslokaal. De persoonlijke relatie kan je in staat stellen om moediger risico’s te nemen of te experimenteren op een manier die je niet zo comfortabel of veilig zou voelen als je in een groep zit.

Voldoet aan speciale behoeften

Online bijles is ook een uitstekende methode voor mensen met een lichamelijke handicap die bijles in een persoonlijk gesprek zouden kunnen uitsluiten. Studenten die bijvoorbeeld niet in staat zijn om te spreken, te horen of te reizen, hebben mogelijk geen toegang tot tijdige hulp, iets wat online tutoring perfect doet. Tijd en geografie is ook geen beperking als je deskundige online docenten hebt. En omdat de docent niet naar je locatie hoeft te komen voor een sessie, zijn de kosten per uur minder.

  • Als je zoekt naar online tutoren heb je veel opties om uit te kiezen voor die perfecte pasvorm. Bovendien kun je door de bredere selectie ook werken met deskundige online tutoren die gespecialiseerd zijn in verschillende onderwerpen of gebieden waar je hulp nodig hebt.

Aan het begin van een nieuwe online les vinden opvoeders meestal dat de leerlingen betrokken zijn bij de les met gemengde gevoelens van opwinding, angst en onzekerheid. Vanuit het perspectief van een student, vereist het gemotiveerd en betrokken blijven in de klas een aanzienlijke inspanning.

  • Hoewel veel studenten zelfsturend van aard zijn en in staat zijn om hun betrokkenheid te behouden, zijn er vaak anderen die geen zelfmotivatie hebben en zich na verloop van tijd beginnen terug te trekken. Zoals veel docenten zich realiseren, is het tegen de tijd dat een student zich uit de klas terugtrekt vaak te laat om hem of haar weer op de rails te krijgen.