Praktische tips voor creditcards

Spread the love

Zoek naar lage kosten, lage rente

Koop een creditcard met een lage jaarlijkse vergoeding en een lage rente. Zorg ervoor dat u uw kaarthouderovereenkomst leest. Het beschrijft alle kosten en financieringskosten. Bel het klantenservicenummer van uw kaartbedrijf als u vragen hebt. Het aanvragen creditcard kunt u ook online doen. Websites zoals www.123creditcardvergelijk.nl vergelijken diverse kaarten voor u zodat u dit niet zelf hoeft te doen.

Betaal zoveel als je kunt

Altijd elke maand minimaal betalen, maar betaal zoveel als je kunt elke maand. Betaal het volledige saldo wanneer u maar kunt. Dit verlaagt de financieringskosten die u betaalt.

Zorg ervoor dat u het zich kunt veroorloven

Gebruik uw creditcards niet om dingen te kopen die u echt niet kunt betalen. Volg uw bestedingsplan.

Blijf binnen uw limiet

Volg de kosten van uw creditcard gedurende de maand. Als u binnen uw kredietlimiet blijft, voorkomt u te hoge kosten en beschadigt u uw kredietwaardigheid. Probeer uw creditcardsaldo te allen tijde onder de 70% van uw limiet te houden. Dat zal u helpen krediet op te bouwen door geldschieters te laten zien dat u kunt bepalen hoeveel krediet u gebruikt, en het laat genoeg krediet beschikbaar in geval van nood.

Betaal op tijd

Betaal uw creditcardrekeningen op tijd. Dit is een van de beste manieren om goed krediet op te bouwen omdat het geldschieters laat zien dat u betrouwbaar bent. Het helpt ook om late kosten te voorkomen. Zorg ervoor dat u elke maand uw afschrift controleert op de vervaldatum van de betaling, omdat dit niet noodzakelijk elke keer dezelfde datum is.

Vermijd voorschotten in contanten

Sommige creditcardmaatschappijen bieden u mogelijk een voorschot in contanten. Vermijd deze optie behalve in noodgevallen. Er worden kosten in rekening gebracht en de rente is meestal veel hoger!

Krijg vroeg schuldenhulp

Als u problemen krijgt met schulden, vraag dan vroegtijdig hulp. Neem contact op met uw geldschieter. Probeer een terugbetalingsplan uit te werken dat voor jullie beiden werkt. U kunt ook overwegen om te praten met een kredietadviseur, een ervaren professional, die u kan helpen uit de schulden te raken.