Vijf verzekeringstips voor ondernemers

Spread the love

Omdat toegang tot financiering een van de belangrijkste obstakels is voor ondernemers in Zuid-Afrika, lijkt een zakelijke verzekering vaak onnodige kosten. Het verzekeren van uw vermogen, evenals uw vermogen om te blijven werken, is echter van cruciaal belang voor kleine bedrijven, zegt MiWay Business Insurance.

“Cashflow en toegang tot financiering zijn aanzienlijke uitdagingen voor kleine bedrijven en ondernemers, en verzekering lijkt vaak een extra last die de cashflow nog meer beperkt. Maar wat gebeurt er als uw bezittingen worden beschadigd of vernietigd in een brand of natuurramp? Wat zou de financiële impact zijn als uw voorraad wordt gestolen? Wat gebeurt er als uw werknemer gewond raakt tijdens zijn dienst? Dat kan het einde betekenen voor een klein bedrijf en dat is waarom elke ondernemer en bedrijf zou moeten investeren in zakelijke verzekeringen, ”zegt Christiaan Steyn, hoofd van MiWay Business Insurance.

Steyn zegt dat terwijl je niet moet bezuinigen op je verzekering, er manieren zijn om de kosten van de zakelijke verzekering omlaag te brengen, namelijk:

Doe je huiswerk

Er bestaat zoiets als oververzekerd zijn en de kans is groot dat u niet elk type zakelijke verzekering nodig hebt. Om de verzekering die u nodig hebt goed te identificeren, voert u een analyse uit van uw bedrijfsrisico’s, potentiële blootstelling (zoals natuurlijke gevaren, aan criminaliteit gerelateerde gevaren en accidentele schade) en de potentiële omvang van het verlies. Het is dus handig wanneer je kunt zzp aov verzekering vergelijken om een beter beeld te krijgen.

Implementeer risicobeheersing

Probeer aan de hand van de bevindingen van uw analyse enkele van de risico’s te elimineren of te verminderen, bijvoorbeeld een alarm installeren of een bewaker bij u in de buurt organiseren of ervoor zorgen dat leveranciers hun voorraad afgeven in plaats van deze zelf op te halen. Zorg ervoor dat uw chauffeurs de juiste licenties hebben en veilig rijden. Installeer volgapparatuur in uw voertuigen en beloon uw chauffeurs voor veilig rijden. Bewaar niet te veel voorraad bij u thuis etc.

De resterende risico’s die niet kunnen worden geëlimineerd en verminderd, kunnen vervolgens worden beperkt door de nodige verzekeringsdekking in te stellen zoals inboedelverzekering als zzper.

Controleer uw beleid jaarlijks

Het is van vitaal belang om op de hoogte te blijven van waarvoor u gedekt bent en hoeveel u ervoor betaalt. Er zijn mogelijk onnodige extra covers waarvoor u betaalt en die u kunt verwijderen

Bundelen tot

U krijgt waarschijnlijk een betere deal als u meerdere producten bij één verzekeraar neemt in plaats van er meerdere te gebruiken, dus ga op zoek naar de beste deal en zorg ervoor dat u appels met appels vergelijkt.

Vergeet de menselijke factor niet

De meeste mensen denken alleen in termen van fysieke activa als ze aan verzekeringen denken, maar werknemers kunnen echt het verschil zijn tussen succes en falen voor kleine bedrijven. Het is belangrijk dat u rekening houdt met de risico’s van uw werknemers/ werknemers en dat u zich verzekert tegen risico’s die u niet kunt elimineren of verminderen, zoals diefstal of fraude, arbeidsongevallen, enz.