Waarom is het zo belangrijk om goed te communiceren als je een leraar bent? Een aantal tips die je kunnen helpen met communicatie!

Spread the love

Hoewel dit voor elke les vanzelfsprekend moet zijn, of het nu een traditionele of een online les is, zijn de relaties met de leerlingen altijd van belang. Het kan een directe invloed hebben op hun vermogen om zich op hun gemak te voelen bij het vragen om hulp wanneer dat nodig is en dat kan de instructeur waarschuwen voor mogelijke problemen. Maar het ontwikkelen van dit soort relaties in een virtuele omgeving is niet gemakkelijk en een les die maar een paar weken duurt kan het nog moeilijker maken.

Hoe een relatie begint is met de houding die een instructeur aanneemt en het gaat door met een voortdurende intentie om behulpzaam en aanspreekbaar te zijn. Studenten moeten weten dat hun instructeurs om hen geven.

#2. Beheer je communicatie zorgvuldig.

Alle vormen van communicatie die docenten met hun studenten hebben, zijn belangrijk en moeten met zorg worden gecultiveerd, zodat de intentie van de boodschap duidelijk is en de toon niet op een negatieve manier wordt waargenomen.

Wanneer je reageert op een student, via e-mail of een bericht in de klas, moet je niet overhaast te werk gaan of wanneer er een emotionele reactie wordt gevoeld. De reden waarom dit zo belangrijk is, is dat een negatieve interactie een student kan ontmoedigen en dat een reeks van dit soort interacties ervoor kan zorgen dat een student zich uit de klas terugtrekt.

#3. Aanwezig, Beschikbaar en Toegankelijk zijn.

Als studenten betrokken willen blijven bij de les en zo goed mogelijk willen presteren, moeten ze weten dat hun instructeur beschikbaar is om hen te helpen wanneer ze hulp nodig hebben. Dit betekent niet dat een instructeur ten alle tijden beschikbaar moet zijn of vragen moet beantwoorden zodra ze worden gepost; er moet echter wel een vast patroon zijn waar de studenten op kunnen vertrouwen.

Ik heb het nuttig gevonden om meerdere methoden van contact te hebben, waaronder e-mail, instant messaging, wekelijkse kantooruren, het delen van mijn telefoonnummer voor tijden dat studenten direct hulp nodig hebben, en het plaatsen van een vraag in het klaslokaal. Dit stelt me in staat om contacten met studenten te ontwikkelen en het kan heel motiverend zijn voor hen om te weten dat ik toegankelijk ben.

#4. Help me om ervoor te zorgen dat de leerlingen goed voorbereid zijn.

Ik heb gemerkt dat een academische ondermaatse voorbereiding zeer nadelig kan zijn voor de mentaliteit van nieuwe leerlingen als ze proberen de cursus te navigeren en de eisen die ze geacht worden te vervullen. Zelfs als gevestigde studenten vooruitgang boeken door hun studieprogramma kunnen ze nog steeds worstelen met gebieden van ontwikkeling die een mentale barrière kunnen vormen en uiteindelijk kunnen leiden tot een gevoel van nederlaag als ze geen hulp krijgen.

Wat ik heb gedaan is het delen van bronnen die de specifieke ontwikkelingsbehoeften van de studenten aanspreken in de gegeven feedback en als ik bronnen vind waar de hele klas baat bij kan hebben, dan deel ik die in een aparte klassikale post. Ik heb gemerkt dat hoe meer leerlingen zich uitgerust voelen om hun taken uit te voeren, hoe meer vertrouwen ze zullen hebben als ze een poging doen om dit te doen.

#5. Ontwikkel en gebruik Proactieve Outreach Strategieën.

Het is noodzakelijk dat een instructeur zich altijd bewust is van de omstandigheden in de klas en, nog belangrijker, dat hij zich bewust is van studenten die niet actief betrokken zijn bij en aanwezig zijn in de klas. Het kan nuttig zijn om een mentale basislijn voor verwachte prestaties vast te stellen en na verloop van tijd ontwikkelt een ervaren instructeur een instinct voor de betrokkenheid van de student.

  • Een discussiedraad is een manier om te peilen of studenten zich losmaken van de klas. Als ik een student ontdek die geen berichten plaatst of als ze blijven worstelen met hun schriftelijke opdrachten, zal ik een poging doen om de klas te bereiken. Eerst stuur ik een e-mail en probeer ik ze aan te spreken, en als dat niet lukt, pleeg ik een telefoontje zodat de student zich niet volledig uit de klas terugtrekt. Ik heb geleerd dat een gepersonaliseerde aanpak een lange weg zal zijn om de studenten te helpen hun zelfmotivatie in stand te houden.