Waarom kun je het beste onderzoek doen naar manieren om vochtproblemen op te lossen? Vocht in huis? Bekijk dan deze top 5 tips!

Spread the love

Niemand wil tijd doorbrengen in een koele en vochtige kelder. Als uw Long Island kelder waterproblemen heeft of als het gewoon een beetje vochtig of vochtig is, zult u deze problemen eerst moeten aanpakken voordat u iets anders doet. Door de bouwruimtes die in contact staan met de grond te gebruiken als bruikbare ruimte, komt uw leven of werk steeds meer in de belangstelling te staan. Wil je meer weten? Bekijk dan deze website over vochtproblemen oplossen.

Wat is de grootste reden om vochtproblemen in je woning op te lossen?

Ongeveer 20% van het totale warmteverlies van een eengezinswoning kan plaatsvinden door slecht geïsoleerde wanden van de kelder. Deze ruimtes moeten worden geïsoleerd om het energieverbruik te verminderen, een aangenaam binnenklimaat te bereiken en condensatie op de muren te voorkomen. Zelfs als u denkt dat uw kelder droog is, kunt u het beste een test doen.

  1. Om het vochtgehalte van de kelder te testen, plakt u een stuk plastic of tinfolie op de keldervloer. Sluit alle randen af en kook enkele dagen. Als u vocht aantreft op een blootgesteld oppervlak hoeft u zich geen zorgen te maken, want het ventilatiesysteem zorgt voor luchtvochtigheid.
  2. Maar als het in plastic is, betekent dit dat u door het cement heen kunt sijpelen. Vaak is het vocht in een kelder te wijten aan een gebrekkige afvoer buitenshuis. De oorzaken kunnen zijn: gebrek aan goten (waardoor het water direct uit het dak kan stromen), een verkeerde sortering (de aarde rond het huis zou van de fundering moeten afdalen) of een verkeerd geplaatste tuit.

Cement kan worden toegepast als een waterdichte, om de muren en vloeren af te dichten

Het is meestal in de vorm van pasta, te mengen met water en dan toe te passen. Het moet grondig worden gedroogd om het cement te laten doordringen tot een beschermende laag die het vocht niet laat bezinken. Ook moeten eventuele scheuren, zelfs als ze erg klein zijn, zo snel mogelijk worden gerepareerd. Zo wordt schade aan de muren vanaf het begin voorkomen. Als er niet onmiddellijk wordt ingegrepen, zullen de kosten stijgen, je kunt bijvoorbeeld een lekdetectie realiseren via deze website.

Waarom is isolatie in je woning zo belangrijk om vochtproblemen te bestrijden?

De efficiëntie van de isolatie van de buitenkeldermuur mag niet worden verminderd door langdurige blootstelling aan vocht, water en gronddruk in de fundering. Voor een langdurige werking van het isolatiemateriaal dat in contact komt met de funderingsmuren is het aan te raden om rekening te houden met het vochtgehalte dat gewoonlijk bij een kelder hoort. Voor ondergronds gebruik is het niet aan te raden om te isoleren met een lattenbodem (het harige spul). Het werkt als een spons voor water, terwijl het als stijf polystyreen water afstoot.